Loading...

Wat zijn gluten?

De traditioneel gebruikte granen zoals tarwe, rogge, gerst, spelt en haver zijn allen glutenbevattende granen. Gluten is de naam van een groep eiwitten die aangetroffen worden in het kiemwit van granen en functioneren als het skelet van het brood. Ze zorgen ervoor dat het brood mooi kan rijzen en na het bakken langdurig zijn vorm kan behouden.

Meer en meer mensen hebben een intolerantie tegenover gluten (coeliakie) waardoor ze deze niet of nauwelijks nog verteren. Dit manifesteert zich in maag– en darmklachten indien toch gluten gegeten worden. Deze mensen dienen een strikt glutenvrij dieet te volgen teneinde deze klachten te vermijden. Aan dit dieet is men levenslang gebonden. Het is juist daarbij dat bakkerij Van Hecke kan helpen!


Wij bakken 100% glutenvrije bakkerijproducten, op basis van glutenvrij tarwe- en maiszetmeel. Zo kan iedereen genieten van onze ambachtelijke lekkernijen zonder neveneffecten.

 

Gluten- en lactosevrije producten

Een gluten- of lactose-intolerantie hoeft je helemaal niet tegen te houden om dagelijks overheerlijk te eten. Daarom proberen we voor zoveel mogelijk producten een lekker en gezond alternatief te bieden, zodat coeliakiepatiënten gemakkelijker hun glutenvrij dieet kunnen volgen en elke dag grenzeloos glutenvrij kunnen genieten. Van koffiekoeken tot gebak, bij ons vind je de gluten - en/of lactosevrije variant zonder smaakverschil.

 

 

 

 

Bestellen kan net zoals alle andere producten uit ons assortiment:

1) In één van onze 18 bakkerijen.

2) Telefonisch

3) Via de webshop van Traindevie

3) via onze webshop

***De bestellingen kunnen enkel afgehaald tijdens het weekend (dus op zaterdag of op zondag) in een winkelpunt naar keuze. Graag willen wij vragen bestellingen ten laatste op woensdagavond door te geven om een levering tijdens het weekend te kunnen garanderen.

Ken je Traindevie al?

Traindevie is ons exclusief merk van glutenvrije artikelen, dit zowel voor particulieren als bedrijven. Ook voor horeca hebben wij een aangepast assortiment. 

Dit vernieuwd concept biedt jou een nog ruimer assortiment aan, gaande van glutenvrij brood, glutevrije koffiekoeken en glutenvrije patisserie tot glutenvrije bereide gerechten, hartige snacks en dranken.

Op deze manier bieden wij voor iedereen een heerlijk alternatief voor alle bakkerijproducten en hebben wij voor iedereen wat wils!

Glutenvrij lactosevrije meergranen brood
Glutenvrij lactosevrij meergranen broodje
glutenvrij lactosevrij chocoladebrood

Onze glutenvrije bakkerij

Jouw veiligheid staat steeds centraal tijdens het bakproces van onze producten. Contact met glutenrijke gronstoffen wordt steeds vermeden, daarom produceren wij in een volledige aparte glutenvrije bakkerij. Dit is de enige manier om kruisbesmetting te voorkomen.

Alle grondstoffen van Traindevie zoals gist, water, olie, melk en verschillende zaden worden gescheiden van de grondstoffen in de gewone bakkerij. Dit wordt ook weer bewust gedaan om elke vorm van kruiscontaminatie te vermijden.

Verder wordt er gebruik gemaakt van een aparte oven, kleine restjes opwaaiend bloem kunnen immers ook een aanzienelijke hoeveelheid gluten bevatten. 

Na het bakken, wordt het brood gesneden in een gescheiden ruimte met een aparte broodsnijmachine en de producten worden apart luchtdicht verpakt.

 

Traindevie